13. března 2012

Socca

Zni to trochu jako nejaka nadavka, ale ve skutecnosti je to nazev pro placku z cizrnove mouky z Nice. S prichazejicim jarem mam vzdycky chut jist zdrave, v cemz me vydatne podporuje krasny, zde jiz zminovany, blog My New Roots. Socca je velmi jednoducha, chutna (uspokoji chute na pecivo a smazene, ale z hlediska vyzivy je na tom celkem dobre) a muzete ji oblozit vsim, co mate radi. Ja si ji nejradeji davam se smesi listovych salatu, avokadem, grilovanymi rajcatky a olivami (+ pepr, olivovy olej, mozno pridat tez nejaka seminka).
Cizrnovou mouku sezenete napr. v obchode s arabskymi potravinami v Myslikove (Pha).
Na 4 vetsi placky:

Ingredience:
1 hrnek cizrnove mouky
1/2 lzicky soli (idealne indickou cernou sul)
1/2 lzicky cerstve mleteho pepre
1 a 1/4 hrnku vlazne vody
3 lzice olivoveho oleje


Postup:
Postup je velmi jednoduchy, proste dobre promichejte (proslehejte metlickou) vsechny ingredience a smes nechte co nejdele odlezet (idealne pres noc, nejmene 30 minut). Vysledkem by melo byt testo huste asi jako klasicke palacinkove, mozna malicko hustsi. Ruzne znacky mouky vsak dle me zkusenosti maji jinou savost, je tedy dost mozne, ze budete muset pridat mouky o dost vic. Ridte se zkratka spise dle pozadovane konzistence.
Na strednim plameni rozpalte vetsi panev s trochou oleje (nebo je mozne dle vasich preferenci smazit jen na teflonu) a nalijte na ni asi sberacku testa. Nechte ho volne roztect, nijak s panvi nepohybujte, at nemate placku prilis tenkou. Pecte asi 3-4 minuty z jedne strany a 2-3 z druhe, oblozte salatem a podavejte.

Pin It Now!

2 komentáře:

Jak zhubnout řekl(a)...

Vypadá to báječně. Dík za recept

Natalia řekl(a)...

Cicerovu muku mam, vzdy som ju pouzivala len na cesticko pri vyprazani. Placky vyzeraju fantasticky, urcite vyskusam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...