7. prosince 2008

Bretanske fazole

Uz nikdy vice fazole z konzervy! (mozna jen obcas)

Ingredience:
300 g bilych fazoli
1 cibule
olej
1 lzice hladke mouky
50g rajcatoveho protlaku
cesnek
mlety pepr
sul
spetka cukru
ocet

Postup:
Fazole nekolikrat proplachneme ve vode, zalijeme studenou vodou a nechame tri hodiny (nebo rovnou pres noc) macet. Pak je v teze vode uvarime domekka. Drobne pokrajenou cibuli zpenime na oleji, zaprasime moukou, osmazime, zalijeme vyvarem z fazoli a trochou vody, pridame rajcatovy protlak, rozslehame a dobre povarime (asi 20 minut) Do zahoustle omacky pridame zcezene fazole, rozmackany cesnek a dalsi prisady a jeste kratce povarime.


na to, jak malo je tam veci prekvapive velmi chutne :)

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...